Rudolf Dreikurs, CUM SA CRESTI COPII FERICITI
                                                                                
                                                          
traducere de Anda Pacurar

O lucrare clasica despre imbunatatirea relatiilor parinte-copil: inteligenta, umanista si eminamente practica.

Cum sa cresti Copii fericiti ofera sfaturi excelente si strategii parintilor care vor sa aduca iubirea si increderea in familie, ajutandu-i sa creasca copiii mai fericiti, mai sanatosi si care sa se poarte mai bine.
Home
Echipa Institutului
Istoric

Jurnalul Institutului
Program Formativ in Psihoterapie Adleriana
Program Formativ in Consiliere Adleriana
Formare Profesionala Continua

Dezvoltare Personala
Editura Institutului
Aparitii Mass Media
Contact

Workshops
© 2010 aristide
Editura IPPA a fost fondata in 2010 si functioneaza in cadrul Institutului de Psihologie si Psihoterapie Adleriana, fiind inregistrata la Biblioteca Nationala a Romaniei - Centrul ISBN.

Editura isi propune editarea si publicarea de jurnale, carti de stiinta, traduceri ale psihologilor de orientare adleriana si nu numai, carte practica, carte pentru parinti si copii, carte pentru cupluri si alte materiale ce promoveaza psihologia si psihoterapia adleriana.

Editura va aborda teme si titluri de interes comunitar din domeniul psihologiei, urmarind sa pastreze standarde de calitate ridicate. Cartile vor putea fi comandate online sau direct la editura. Speram sa fim prezenti cu cat mai multe titluri de interes.
Ramona Covrig, PSIHOLOGIA INFIDELITATII. Manual de supravietuire

,,Infidelitatea poate fi considerata una dintre cele mai mari provocari ale relatiei de cuplu, dar mai ales a timpurilor noastre. In practica psihoterapeutica, mare parte a pacientilor vin în cabinetul de psihoterapie cu probleme legate de relatia de cuplu, si un procent semnificativ este dedicat celor care se confrunta cu infidelitatea (inseala sau sunt inselati). Astfel ca în timp am început sa ofer o atentie aparte acestui fenomen social. Am observat ca din multimea de probleme cu care fiinta umana se confrunta la un moment dat în viata sa, infidelitatea este una dintre cele mai devastatoare si dureroase experiente pe care o poate suporta, si aceasta datorita sentimentului de tradare si a unui profund sentiment de pierdere a încrederii rezultat din violarea codului etic al cuplului.’’ 

Din cuprins: 1.Infidelitatea în relatia de cuplu 2.Cine are masura infidelitatii?  a.Tipuri de infidelitate, b.Nevoile psihologice si infidelitatea, c.Fazele infidelitatii. Caruselul infidelitatii,  d.Cum înseala barbatii. Cum înseala femeile e.Mituri despre infidelitate 3.Motive ale infidelitatii  4.Predictorii infidelitatii. Semne prevestitoare. Testul vulnerabilitatii la infidelitate 5.Psihoterapia infidelitatii a.O introducere în psihoterapia de cuplu b.Psihologia infidelitatii din perspectiva psihologiei adleriene. Principiile psihologiei adleriene. Aplicabilitatea principiilor adleriene în explicarea infidelitatii  c.Tratamentul infidelitatii. Declaratia lui Eu. Amintirile timpurii ca tehnica de lucru cu infidelitatea. Cea mai memorabila observatie, utilizata ca tehnica de lucru d.Infidelitatea de tip ,,afemeiat’’ 6.Sa ramân sau sa plec? Divortul ca eliberare 7.Are iubirea vârsta? De ce alegem uneori parteneri mai tineri 8.Diada perfecta a iubirii  9.Codul etic al cuplului  10.Mediul profesional si neglijarea partenerului 11.A fi sau a nu fi casatorit. Pierderea libertatii si a intimitatii 12.Pierderea partenerului  13.Problemele cuplului modern  14.Poezii din suflet si din minte scornite
Rudolf Dreikurs, PROVOCARILE CASATORIEI. Casnicia poate fi minunata
                                                                                
                                                    
traducere de Ramona Covrig

Editura IPPA este incantata sa publice una dintre perlele psihologiei adleriene, scrisa de cel mai apropiat si apreciat elev al lui Alfred Adler. Rudolf Dreikurs a fost psihiatru si a trait vremuri vibrante alaturi de Profesorul sau, a carui amprenta definitiva a fost pusa asupra intregii sale vieti.

Provocarile Casatoriei ofera ocazia de a invata cum sa ne rezolvam problemele din viata de cuplu cu intelegere, respect mutual, si in spiritul egalitatii si al interesului social, cu scopul de face casnicia minunata.

Din cuprins:  I.Ce este Iubirea? II.Lupta de Putere între Sexe III.Conceptul de Sex IV.Alegerea unui Partener V.Convietuirea în Cuplu VI.Gelozia VII.Problemele si Conflictele Maritale VIII.Parentingul sau Cresterea Copiilor IX.Clarificarea Problemelor Sexuale
Eva Dreikurs Ferguson, TEORIE ADLERIANA
                                                                                
                                                   
traducere de Anda Pacurar

Este cea mai concisa introducere în Psihologia Individuala ... potrivita pentru cursurile introductive din cadrul Institutelor pentru Psihologie Adleriana, pentru cursurile din universitati despre teoria personalitatii si este atât de citibila încât ar putea fi folosita si de catre grupurile de studiu formate din parinti care doresc sa stie mai mult despre teoria ce sta în spatele metodelor folosite în educarea copiilor.
                                                            James W. Croake, Ph D.
                                                            Profesor, Psychiatry & Behavorial Sciences,
                                                            School of Medicine, University of Washington

Francis X. Walton, Cum sa castigam de partea noastra
                              Copiii si Adolescentii, acasa si la scoala.
                             
Manual pentru parinti, profesori si consilieri
                                                                                
traducere de Ramona Covrig

Aceasta carte a fost scrisa cu scopul de a alerta adultii cu privire la metodele de educare si conducere ce ridica obstacole in calea cooperarii cu copiii si adolescentii, si de a prezenta principii specifice de conducere si tehnici ce s-au dovedit eficiente in relatia cu acestia, atat acasa cat si la scoala.

Scopul nu este doar acela de a contribui la crearea si intarirea cooperarii cu copiii si adolescentii, ci si de a stimula cresterea numarului de case si scoli care, prin utilizarea principiilor si tehnicilor conforme societatilor democratice, vor pregati tineri care sa isi ocupe locul intr-o societate dedicata recunoasterii demnitatii si valorii fiecarui individ.
{ 1 } Utilizarea tehnicii
       Observatia cea mai Memorabila

       în consiliere si consultatii cu parintii


Acest DVD include 5 interventii ale lui Frank Walton, in care obtine si interpreteaza Observatia cea mai Memorabila, tehnica aplicata pe parinti în sesiuni de consiliere si educatie parentala. Prin aceasta interventie dr. Walton le dezvaluie parintilor in ce mod logica lor privata ii indreapta spre alegerea unui stil sau altul de educatie parentala. Tehnica este foarte utila si in depistarea si sublinierea stilului de viata al pacientului/clientului aflat in terapie individuala.
{ 2 } Prevenirea suicidului la adolescenti

In acest DVD, dr.Frank Walton pune accentul pe convingerile eronate ce ii duc pe adolescenti/tineri sa gandeasca ca solutia problemelor din viata nu se mai afla in mainile lor. Tehnicile de educatie parentala sunt ilustrate, inclusiv o sesiune de interviu cu parintii. Acest DVD poate stimula discutii semnificative, poate oferi o linie directoare parintilor si profesionistilor din domeniul psihoterapiei si consilierii, in scopul de a dezvolta curaj si responsabilitate în adolescenti.
{ 3 } O sesiune de consiliere initiala 
       cu familia unui copil diagnosticat cu ADHD

DVD-uri:
Don Dinkmeyer, Rudolf Dreikurs
CUM INCURAJAM COPIII SA INVETE

                                                                                
                    traducere de Elena Serban

O tema centrala a Psihologiei Adleriene si o tehnica eficienta, încurajarea ofera copiilor sentimentul ca au un loc în societate si asigura investitia pe care o fac acestia în ei însisi si în grupul din care fac parte. Odata cu cresterea gradului de violenta, depresie, anxietate si suicid în rândul tinerilor, acest text clasic despre cum încurajam copiii sa se implice în procesul de învatare capata o importanta tot mai mare. Copiii descurajati se îndeparteaza de scoala si de societate. Copiii încurajati se considera capabili sa depaseasca adversitatile, sa faca fata provocarilor vietii; ei simt valoarea gestului de a contribui, în beneficiul lor cât si al societatii. Don Dinkmeyer si Rudolf Dreikurs ofera profesorilor, consilierilor, psihoterapeutilor si parintilor strategii practice pentru încurajarea copiilor. Ei îsi ilustreaza metodele cu studii de caz reale. Rezultatul este un volum concis, usor de citit, indispensabil pentru cei ce lucreaza cu copiii.
Cindy Walton-McCawley, Kathleen A. Walton
GHIDUL PARINTELUI CURAJOS
O selectie de tehnici Adleriene de crestere a copilului
destinate educatiei copiilor responsabili si cooperanti
                                                                            
                    traducere de Elena Serban

In aceasta carte veti gasi tehnici concepute pentru a ajuta parintii copiilor cu vârsta între zero si unsprezece ani, pentru a întâmpina câteva dintre cele mai des întâlnite provocari în cresterea copilului. Fiecare dintre sugestii se bazeaza pe psihologia Individuala a lui Alfred Adler sau cea care a fost initial introdusa în America de Nord, de catre colegul lui Adler, psihiatrul Rudolf Dreikurs. Toate aceste tehnici au fost folosite cu succes de catre parintii elevilor înscrisi în programele Adleriene. De fapt, practicile de crestere a copiilor pe care le veti citi au fost dezvoltate special ca resurse pentru parintii copiilor din Centrele Adleriene de îngrijire a copilului. Centrele Adleriene de îngrijire a copilului sunt cinci centre de dezvoltare a copilului si trei programe de afterschool în Columbia, Carolina de Sud. Centrele au devenit operationale în 1974. Tehnicile de crestere a copilului au aparut la cererea parintilor care aveau copiii înscrisi în centrele noastre.
James Holder, Thurman Williams
PSIHOTERAPIA AJUSTARII PERCEPTUALE
O abordare pozitiva a tratamentului adictiilor
                                                                                
                                             traducere de Adrian Covrig

Psihoterapia Ajustarii Perceptuale este creata special pentru profesionistii care lucreaza în domeniul adictiilor. Fiind o sinteza unica a psihologiei Adleriene, Gestalt terapiei, si Programarii neuro-lingvistice, P.A.P. ofera psihoterapeutului o metoda rapida pentru colectarea informatiei, si utilizarea ei în mod benefic. Deoarece ofera tratament individualizat într-un timp scurt, P.A.P. este valoroasa pentru profesionistii care lucreaza în institutii unde durata tratamentului este importanta. P.A.P se poate aplica cu succes în: programe de asistenta a angajatilor, asistenta sociala, psihoterapie individuala, programe de tratament cu internare si ambulatoriu, educatie continua pentru profesionisti. P.A.P. este consistenta cu principiile de baza ale majoritatii programelor de consiliere. In acest text, studentii si începatorii în consiliere vor descoperi o noua psihoterapie creata special pentru tratamentul adictiilor, iar cei cu experienta vor gasi o integrare dinamica a conceptelor psihoterapeutice, si o perspectiva pozitiva.
Jim Holder, Matt Bram
IMBUNATATIREA STARII DE SOBRIETATE
O abordare pozitiva a tratamentului adictiilor. CAIET DE LUCRU
                                                                                
                                     traducere de Ramona M. Covrig

Sobrietatea este o stare care reprezinta mai mult decât abstinenta. O persoana poate ramâne abstinenta multi ani, si totusi sa se simta rau în tot acest timp. Ati cunoscut pe cineva care este de mult în recuperare, si care v-a spus ca nu trece o zi fara sa se lupte cu gândul de a consuma? Noi am întâlnit multi dintre acestia. V-ati luptat cu recidivele sau ati fost incapabil sa opriti consumul, chiar pentru scurt timp? Ati promis, voua sau altora, ca va veti opri, dar ati început sa va gânditi la consum imediat dupa aceea? Ati vrea ca aceasta lupta pe care o duceti,  de a consuma sau nu substante, sa înceteze? Daca vreti cu adevarat ca acest conflict sa ia sfârsit, sa începeti o viata de sobrietate, atunci acest caiet va poate ajuta. Este un ghid simplu dar puternic pentru prevenirea recidivelor, care va ofera o abordare pozitiva a stabilirii scopurilor pentru recuperare.
DVD-uri:
Noi aparitii editoriale... detalii


Inscrieri pentru programul de formare in psihoterapie adleriana... detalii

Inscrieri pentru programul de formare in consiliere psihologica adleriana... detalii

Inscrieri pentru un Nou Grup de Dezvoltare Personala... detalii
Robert L. Powers, Jane Griffith
CAIET DE LUCRU CU CLIENTUL IN PSIHOLOGIA INDIVIDUALA
                                                                                
                                     traducere de Ramona M. Covrig

   CAIETUL DE LUCRU cu clientul în Psihologia Individuala este un instrument util pentru orice psihoterapeut ce îsi propune sa inteleaga stilul vietii si modul unic de a fi în lume al fiecarui client.
   CCPI a fost conceput în ideea de a insoti lucrarea noastra ESENTA PSIHOTERAPIEI: Intelegerea individului autorealizat, care se bazeaza pe teoria si practica lui Alfred Adler. Mergand pe urmele lui Adler, viziunea noastra este ca evaluarea insasi face parte din tratamentul psihoterapeutic. Indata ce psihoterapeutul incepe sa investigheze iar clientul sa raspunda, intelegerea si increderea incep sa creasca, printr-un proces numit de catre noi psihoclaritate.
   Deoarece un numar mare de modalitati psihologice urmeaza observatiile lui Alfred Adler, CCPI a fost considerat util si valoros si de catre cei din alte scoli de psihoterapie, fie împreuna cu cartea noastra, fie ca un instrument de sine statator pentru investigarea vietii clientului. CCPI ofera un cadru logic pentru investigare si evaluare, consiliere si psihoterapie. Psihoterapeutii si clientii vor beneficia deopotriva de utilitatea acestui caiet de lucru.
Jon Carlson, Don Dinkmeyer
ESTE TIMPUL PENTRU O CASNICIE MAI BUNA
                                                                                
                                     traducere de Ramona M. Covrig

   Aceasta carte ofera cuplurilor ajutor sistematic ai practic pentru intelegerea casniciei si pentru dezvoltarea abilitatilor necesare construirii unei casnicii eficiente, satisfacatoare si de durata.
   • Incurajare reciproca
   • Comunicare eficienta
   • Egalitate in relatie
   • Intelegerea relatiei
   • Alegeri mai bune
   • Rezolvarea conflictelor
   Este destinata cuplurilor care vor sa-si imbogateasca relatia sau celor care intentioneaza sa se casatoreasca. Psihoterapeutii de cuplu vor descoperi o resursa valoroasa.
 
   "Casniciile fericite nu sunt rezultatul intamplarii.”