Programul de consiliere psihologica adleriana isi propune sa ofere cursantilor o baza solida de cunostinte in teoria si practica profesiei de consilier, punand accent pe abordarea consilierii psihologice din perspectiva psihologiei adleriene/individuale ale lui Alfred Adler. La intrarea in program candidatii sunt selectati conform procedurilor de inscriere si evaluare, respectand criteriile minime de admitere in programul de pregatire.

CRITERII MINIME DE ADMITERE IN PROGRAMUL DE CONSILIERE PSIHOLOGICA ADLERIANA
Candidatii la acest program pot fi absolventi ai facultatii cu profil umanist de la Universitatile de stat sau private din Bucuresti sau din tara sau studenti in ultimul an la Facultatea de Psihologie. Alte cerinte importante sunt cunostinte din urmatoarele domenii:  Psihologie generala si Psihodiagnostic; Psihodiagnostic si evaluare clinica; Psihologie clinica si/sau medicala; Consiliere si psihoterapie; Psihiatrie si/sau Psihopatologie; Psihologia sanatatii si/sau Psihosomatica; Psihologia dezvoltarii si/sau Psihologia clinica de dezvoltarii.
Candidatii aprobati vor fi invitati la un interviu personal, ca ultim pas al procesului de inscriere.

CRITERII PENTRU ABSOLVIREA PROGRAMULUI IN CONSILIERE PSIHOLOGICA ADLERIANA
I. Dezvoltare personala si profesionala (50 de ore de autocunoastere si dezvoltare personala
).  In aceasta parte a dezvoltarii personale si profesionale studentii la facultatea de Psihologie ce isi doresc sa se specializeze in Consiliere psihologica adleriana pot participa inscriindu-se la modulele ce vor avea 16 ore/modul pana la implinirea numarului minim de ore de dezv. personala.

II.  Nivelul de psiholog practicant în Consiliere psihologica adleriana. Pentru a primi certificat de consilier psihologic practicant sub supervizare (orientarea adleriana) sunt necesare cursuri fundamentale si avansate totalizand 311 ore (2 ani minim dupa licenta in Psihologie). Fiecare modul are 21 ORE (inclusiv caietul de practica). La finele programului teoretic participantii primesc diploma/certificat de psiholog practicant sub supervizare in consiliere psihologica adleriana. El va fi numit si consilier psihologic practicant sub supervizare.

III. a. Nivelul de psiholog specialist în consiliere psihologica adleriana (numit si consilier psihologic adlerian), Certificat de consilier psihologic practicant autonom (orientarea adleriana) sunt necesare urmatoarele si dureaza 3,5 ani minim: Prerechizite nivelul I si II.

III.b. Nivelul de psiholog specialist în consiliere psihologica adleriana (numit si consilier psihologic adlerian), Certificat de consilier psihologic practicant autonom (orientarea adleriana) sunt necesare urmatoarele : Prerechizite: Nivelul I, II, IIIa
- Obtinerea a 50 de credite minim prin intermediul APPAR din cursuri de formare profesionala continua in consiliere psihologica adleriana;
- Obtinerea a 25 de credite prin participari la cursuri, mese rotunde, workshop-uri, scoli de vara, conferinte, publicatii etc.

IV. Nivelul de psiholog principal în consiliere psihologica adleriana (numit si consilier psihologic supervizor-formator adlerian), Certificarea ca psiholog principal in consiliere psihologica adleriana se poate obtine dupa minim 5 ani de la obtinerea statutului de psiholog specialist in consiliere psihologica adleriana si presupune :

Prerechizite: nivelul I, II, IIIa si IIIb
·Minim 32 ore de cursuri teoretice si/sau aplicative in domeniul supervizarii adleriene ;
·Obtinerea a 50 de credite minim prin intermediul APPAR din cursuri de formare profesionala continua in consiliere psihologica adleriana, conferinte, publicatii ;
·Minim 32 ore de co-supervizare cu un consilier psihologic adlerian principal, supervizor/formator deja atestat
·Manifestarea unui interes constant pentru unul dintre domeniile consilierii psihologice adleriene sau publicatii si propunere din partea scolii ;
·Doua recomandari de la doi psihologi principali în consiliere psihologica adleriana care sa ateste calitatea profesionala a candidatului.

V. Cursuri de formare profesionala continua 
- Mese rotunde;
- Cursuri de formare profesionala continua
Home
Echipa Institutului
Istoric

Jurnalul Institutului
Program Formativ in Psihoterapie Adleriana
Program Formativ in Consiliere Adleriana
Formare Profesionala Continua

Dezvoltare Personala
Editura Institutului
Aparitii Mass Media
Contact

Workshops
© 2010 aristide
Noi aparitii editoriale... detalii


Inscrieri pentru programul de formare in psihoterapie adleriana... detalii

Inscrieri pentru programul de formare in consiliere psihologica adleriana... detalii

Inscrieri pentru un Nou Grup de Dezvoltare Personala... detalii